Rotax Max Kart Huren

Iedere coureur is zijn racecarrière begonnen met karten. Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en natuurlijk Max Verstappen, allemaal zijn ze begonnen in de kartsport. Nu kan ook jij proeven aan de snelheidsbeleving van een professionele racekart, een ongekende ervaring die je niet snel vergeet!

Rotax Max Experience bij Autostrada Motorsport

Sinds 2013 organiseert Autostrada Motorsport de ‘Rotax Max Experience’. Dit is een “arrive en drive” concept voor mensen die graag eens in een echte racekart willen rijden. De Rotax Max Experience is een geheel verzorgde dag waarbij je wordt begeleid door een instructeur en monteur. De dag begint met een korte kennismaking en een uitleg van het desbetreffende circuit. Waar ligt bijvoorbeeld de ideale racelijn, wat zijn de moeilijke bochten en waar liggen de rempunten. Vervolgens krijg je een korte introductie van de kart en wordt de juiste zitpositie bepaald. Hierna ga je de baan op, om in sessies van 10 minuten de enorme acceleratie van een racekart te ervaren.

Tussen de heats door wordt de kart gecontroleerd en analyseren we de gereden heat; wat ging er goed en wat kan er verbeterd worden. Na een korte pauze met hapje en drankje ga je de baan weer op om de verkregen tips in praktijk te brengen en je rondetijd nog scherper te zetten. We proberen het uiterste uit coureurs te halen en maken onder andere gebruik van videobeelden om te bepalen waar er winst behaald kan worden.

Tijdens de Rotax Max Experience worden er foto’s en video’s gemaakt zodat je een mooi aandenken hebt aan deze geweldige dag.

De Karts: CRG Rotax Max Senior

Autostrada Motorsport maakt gebruik van CRG karts, een internationaal topmerk waar onder andere Max Verstappen het Europees en Wereldkampioenschap mee heeft gewonnen. Onze CRG karts zijn voorzien van de Rotax Max Senior, de populairste kartmotor in Nederland. De 125cc 2-takt motor levert ongeveer 30 pk met een maximum toerental van 14.500 toeren.

De kart weegt slechts 85 kg en accelereert hierdoor in 5 seconden naar 100 km/h, afhankelijk van het circuit is een topsnelheid van 125 km/h mogelijk. Al onze karts zijn uitgerust met laptimers zodat tijdens het rijden de rondetijden beschikbaar zijn voor de coureur. Uiteraard kunnen de rondetijden ook achteraf bekeken worden.

Op welke circuits wordt er gereden?

Er wordt gereden op:
-Berghem
-Eindhoven
-Strijen
-Genk

Wanneer kan ik rijden?

Afhankelijk van het circuit:
-Dinsdag
-Woensdag
-Vrijdag
-Weekend

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

Of je nu alleen wilt komen of met een groep, de Rotax Max Experience is geschikt voor 1 t/m 9 personen.

Prijzen

Kart Delen met vriend(in)

Vier heats p.p. in een Rotax Max Senior
€180 p.p.

Theorie


Analyse van rondetijden en tips


Inclusief raceoverall, karthandschoenen en helm


Inclusief baanhuur


Gratis Foto’s & Video’s


4 Heats karten p.p.


Duur: 6 uur


Tijdstip: 12:00-18:00 uur

Halve Dag Karten

Vijf heats in een Rotax Max Senior
€230 p.p.

Theorie


Analyse van rondetijden en tips


Inclusief raceoverall, karthandschoenen en helm


Inclusief baanhuur


Gratis Foto’s & Video’s


5 Heats karten


Duur: 3 uur


Tijdstip: 12:00-15:00 of 15:00-18:00

Reserveren

De Rotax Max Experience van Autostrada Motorsport is te boeken voor een halve dag of een hele dag. Bij een hele dag mag de kart gedeeld worden met een vriend(in) maar het is natuurlijk veel leuker om samen het circuit te betreden.
Reserveren is heel simpel: selecteer de gewenste datum, het circuit en of je een hele of halve dag wil karten. Vervolgens krijgt u van ons een e-mail met de beschikbaarheid.

Minimum leeftijd: 16 jaar
Enige kartervaring is gewenst!

Op onze Facebook-pagina vind je meer foto’s en video van de Rotax Max Experience.

Mocht u binnen 24 uur geen e-mail van ons hebben ontvangen, controleer dan de spamfolder!