Indoor Kart Clinic

Wil je het karten wat serieuzer gaan aanpakken, of ga je regelmatig met vrienden karten maar eindig je nooit bovenaan de tijdenlijst? Dan heeft Autostrada Motorsport iets interessants voor je: de Indoor Kart Clinic.

Deze Indoor Kart Clinics staan onder leiding van coureur Koen Bogaerts, die racet met een BMW M4 GT4 in de European GT4 Series. Onder begeleiding van Koen en andere instructeurs van Autostrada Motorsport leer je de fijne kneepjes van het karten waardoor je steeds beter en sneller wordt!

De clinics worden gegeven op doordeweekse avonden op de Indoor Kartbaan van Zaltbommel. Iedere kart clinic neemt zo’n twee uur in beslag en daarvan zit je ongeveer 50 minuten in de kart en ben je met de praktijk bezig. Het andere uur bestaat uit theorie, tips en pauze.

Kart Clinic A – De basis: €45,-
Het begint allemaal met Kart Clinic A; de basis. Tijdens deze clinic worden de basisbeginselen bijgebracht. Denk hierbij aan de ideale lijn, het benutten van iedere centimeter asfalt, het opofferen van bochten en de manier van gas geven, remmen en rollen. Gemiddeld genomen ben je 1 tot 3 seconden sneller aan het einde van de clinic.

Programma

18:45 Inschrijven en omkleden
19:00 Karten – Nulmeting (12 min)
19:25 Theorie over lijnen, bochten, manier van remmen en gas geven
20:00 Karten – Instructeurs rijden mee, pionnen op de baan, voorrijden (25 min)
20:30 Tips & Pauze
20:45 Karten – Afsluitende heat om de tips in praktijk te brengen (12 min)

Impressie Kart Clinic A

Vervolg Clinics

Mocht je na Clinic A voldoende progressie hebben getoond, dan kun je ook deelnemen aan onderstaande vervolg clinics.

Kart Clinic B – Verfijning, meer op het individu gericht: €50,-
Deze clinic kun je volgen na Kart Clinic A te hebben voltooid. Clinic B is met name geschikt als je al redelijk snel bent en de puntjes op de ‘i’ wil zetten. We helpen je in sneltreinvaart de laatste winst te pakken door bochten te analyseren en te trainen. Er kunnen slechts 6 deelnemers per keer inschrijven voor Clinic B, zodat we genoeg aandacht aan iedereen kunnen besteden en er genoeg vrije ruimte is op de baan.

Kart Clinic C – Aanvallen & Verdedigen: €50
Voor deze clinic moet je Kart Clinic A en B hebben voltooid of aantoonbaar snel zijn. Tijdens Kart Clinic C wordt het echte racen bijgebracht met tips om aan te vallen en te verdedigen. We leren je hoe je een aanval kunt plannen door gebruik te maken van andermans foutjes en hoe je een snellere coureur kunt opvangen.

 

Inschrijven voor de Kart Clinic

De eerstvolgende Kart Clinic vindt plaats op donderdag 12 Maart op de Indoor Kartbaan van Zaltbommel, aanvang is 18:45 uur. Naast een leerzame avond is het ook nog een goede deal, want de basisclinic kost slechts €45 en dat is goedkoper dan losse heats! Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen, binnen 24 uur krijgt u dan een bevestiging van ons met de laatste gegevens. Mocht jouw voorkeursdatum vol zitten, geen probleem er komen iedere maand nieuwe data bij.

Voor clinics B en C worden nog aparte data toegevoegd.


Indoor Kartcursus Autostrada Motorsport
Indoor Kartcursus Zaltbommel
Indoor Kartcursus
Kart Clinic Zaltbommel