Indoor Kartcursus

Als jij het karten wat serieuzer wil gaan aanpakken of regelmatig met vrienden gaat karten maar nooit bovenaan de tijdenlijst eindigt, dan heeft Autostrada Motorsport iets interessants voor je, de Indoor Kartcursus.

Deze cursussen staan onder leiding van coureur Koen Bogaerts, winnaar van het Supercar Challenge kampioenschap in 2009, 2012 en 2015 en tweevoudig winnaar van de 24 uurs races van Dubai en Barcelona. Onder begeleiding van Koen en andere instructeurs van Autostrada Motorsport leer je de fijne kneepjes van het karten en dankzij de cursus ben je aan het einde van de avond flink sneller!

Er zijn drie verschillende kartcursussen die gegeven worden op doordeweekse avonden op de Indoor Kartbaan van Zaltbommel. De cursussen nemen zo’n twee uur in beslag en daarvan zit je ongeveer 50 minuten in de kart en ben je met de praktijk bezig. Het andere uur bestaat uit theorie, tips en pauze.

Kartcursus A – De basis: €45,-
Tijdens Kartcursus A worden de basisbeginselen bijgebracht. Denk hierbij aan de ideale lijn, het benutten van iedere centimeter asfalt, het opofferen van bochten en de manier van gas geven, remmen en rollen. Gemiddeld genomen ben je 1 tot 3 seconden sneller aan het einde van de avond.

Programma
18:45 uur Inschrijven en omkleden
19:00 – 19:15 uur Karten – Nulmeting
19:25 – 19:55 uur Theorie
20:00 – 20:30 uur Karten – Instructeurs rijden mee om tips en advies te geven n.a.v. theorie
20:30 – 20:45 uur Tips & Pauze
20:45 – 21:00 uur Karten – Rondenrace

Kartcursus B – Verfijning, meer op het individu gericht: €50,-
Deze cursus kun je volgen na Kartcursus A te hebben voltooid. Deze cursus is met name geschikt als je al redelijk snel bent maar nog echt de puntjes op de ‘i’ wilt zetten. We helpen je hier in sneltreinvaart de laatste winst te pakken door per individu bochten te analyseren en te trainen.

Kartcursus C – Aanvallen & Verdedigen: €45
Voor deze cursus moet je Kartcursus A en B hebben voltooid of aantoonbaar snel zijn. Tijdens Kartcursus C wordt het echte racen bijgebracht met tips om aan te vallen en te verdedigen. We leren je hoe je een aanval kunt plannen door gebruik te maken van andermans foutjes, hoe je een verrassingsaanval opzet en hoe je een snellere tegenstander kunt opvangen.

Inschrijven voor de Kartcursus

De eerstvolgende kartcursus (A) vindt plaats op donderdag 19 april op de Indoor Kartbaan van Zaltbommel, aanvang is 18:45 uur. Naast een leerzame avond is het ook nog een goede deal, want de basiscursus kost slechts €45 en dat is goedkoper dan losse heats! Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen, binnen 24 uur krijgt u dan een bevestiging van ons met de laatste gegevens. Mocht jouw voorkeursdatum vol zitten, geen probleem er komen steeds nieuwe data bij.


KOEN BOGAERTS
– 2x winnaar 24H van Dubai
– 2x winnaar 24H van Barcelona
– Kampioen Supercar Challenge 2009, 2012, 2015
– 31 overwinningen in Supercar Challenge
– Karting: NK’s, BK’s, EK, vele overwinningen en podium finishes. 3e in NK in 2000

Indoor Kartcursus Autostrada Motorsport
Indoor Kartcursus Zaltbommel
Indoor Kartcursus
Kart Clinic Zaltbommel