Indoor Kart Clinic

Als jij het karten wat serieuzer wil gaan aanpakken of regelmatig met vrienden gaat karten maar nooit bovenaan de tijdenlijst eindigt, dan heeft Autostrada Motorsport iets interessants voor je; de Indoor Kart Clinic.

Deze clinics staan onder leiding van coureur Koen Bogaerts, die racet met een BMW M4 GT4 in de European GT4 Series. Onder begeleiding van Koen en andere instructeurs van Autostrada Motorsport leer je de fijne kneepjes van het karten en dankzij deze clinic ben je aan het einde van de avond flink sneller!

Er zijn drie verschillende kart clinics die gegeven worden op doordeweekse avonden op de Indoor Kartbaan van Zaltbommel. De clinics nemen zo’n twee uur in beslag en daarvan zit je ongeveer 45-50 minuten in de kart en ben je met de praktijk bezig. Het andere uur bestaat uit theorie, tips en pauze.

Kart Clinic A – De basis: €45,-
Tijdens Kart Clinic A worden de basisbeginselen bijgebracht. Denk hierbij aan de ideale lijn, het benutten van iedere centimeter asfalt, het opofferen van bochten en de manier van gas geven, remmen en rollen. Gemiddeld genomen ben je 1 tot 3 seconden sneller aan het einde van de avond.

Programma

18:45 uur Inschrijven en omkleden
19:00 – 19:15 uur Karten – Nulmeting
19:25 – 19:55 uur Theorie
20:00 – 20:30 uur Karten – Instructeurs rijden mee om tips en advies te geven n.a.v. theorie
20:30 – 20:45 uur Tips & Pauze
20:45 – 21:00 uur Karten – Race

INSTRUCTEUR
Koen Bogaerts

KOEN BOGAERTS
– 2x winnaar 24H van Dubai
– 2x winnaar 24H van Barcelona
– Kampioen Supercar Challenge 2009, 2012, 2015
– 31 overwinningen in Supercar Challenge
– Karting: NK’s, BK’s, EK, vele overwinningen en podium finishes. 3e in NK in 2000

Impressie Kart Clinic A

Vervolg Clinics

Mocht je na Clinic A snel genoeg zijn, dan kun je ook deelnemen aan onderstaande vervolg clinics.

Kart Clinic B – Verfijning, meer op het individu gericht: €50,-
Deze clinic kun je volgen na Kart Clinic A te hebben voltooid. Clinic B is met name geschikt als je al redelijk snel bent en de puntjes op de ‘i’ wil zetten. We helpen je in sneltreinvaart de laatste winst te pakken door bochten te analyseren en te trainen. Er kunnen slechts 6 deelnemers per keer inschrijven voor Clinic B, zodat we genoeg aandacht aan iedereen kunnen besteden en er genoeg vrije ruimte is op de baan.

Kart Clinic C – Aanvallen & Verdedigen: €45
Voor deze clinic moet je Kart Clinic A en B hebben voltooid of aantoonbaar snel zijn. Tijdens Kart Clinic C wordt het echte racen bijgebracht met tips om aan te vallen en te verdedigen. We leren je hoe je een aanval kunt plannen door gebruik te maken van andermans foutjes en hoe je een snellere coureur kunt opvangen.

 

Inschrijven voor de Kart Clinic

De eerstvolgende Kart Clinic vindt plaats op donderdag 10 oktober op de Indoor Kartbaan van Zaltbommel, aanvang is 18:45 uur. Naast een leerzame avond is het ook nog een goede deal, want de basisclinic kost slechts €45 en dat is goedkoper dan losse heats! Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen, binnen 24 uur krijgt u dan een bevestiging van ons met de laatste gegevens. Mocht jouw voorkeursdatum vol zitten, geen probleem er komen iedere maand nieuwe data bij.

Voor clinics B en C worden nog aparte data toegevoegd.


Indoor Kartcursus Autostrada Motorsport
Indoor Kartcursus Zaltbommel
Indoor Kartcursus
Kart Clinic Zaltbommel